C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

8M: Dia Internacional de la Dona

Andrea Munuera 8 març, 2024

Aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, deixem de banda les estadístiques per posar-hi cara a més del 60% de les persones col·legiades del nostre col·lectiu: les òptiques optometristes.

Els hospitals, les institucions acadèmiques, els establiments d’òptica i les empreses del sector són els escenaris en els quals aquestes professionals desenvolupen la seva tasca, amb vocació de servei, per millorar la qualitat de vida de les persones, donar a conèixer la nostra professió i reivindicar la importància de tenir cura de la salut visual.

La vostra veu ens demostra la importància de fer de la igualtat i la perspectiva de gènere, una realitat al nostre sector.


Ens adherim al decàleg per l’equitat de gènere en l’àmbit dels col·legis professionals de Catalunya

Des de fa un any, el COOOC forma part de la Comissió Dones i Igualtat de la Intercol·legial de Col·legis Professionals, una secció creada al 2018 que treballa per:

  • Donar visibilitat al paper desenvolupat per les dones professionals en la societat actual i, en especial, en l’àmbit dels col·legis professionals i de llurs òrgans de govern.
  • Formular estratègies comunes per a la promoció de les dones en tots els àmbits professionals i per al foment de polítiques de paritat i d’igualtat, amb especial atenció a qüestions com la bretxa salarial.
  • Promoure activitats de networking interprofessional entre dones professionals de diferents àmbits d’activitat.
  • Organitzar conferències, col·loquis, seminaris, cursos, jornades, congressos o qualsevol altra activitat formativa relacionada amb els fins de la Comissió.
  • Fomentar el debat i l’intercanvi d’experiències en l’àmbit propi de la Comissió entre les diferents Corporacions membres de l’Associació Intercol·legial.

Una de les accions presentades per la Comissió Dones i Igualtat va ser la redacció d’un decàleg que reivindica un tracte equitatiu, entre dones i homes, en el món professional, per eliminar qualsevol discriminació de gènere en sintonia amb altres associacions i moviments feministes. Aquest document desenvolupa les directrius i les bases per dur a terme aquesta equitat en la gestió i orientació del món professional.

Des del COOOC, ens comprometem a posar en pràctica aquest decàleg, creant eines i espais els quals la dona, a dins del món de l’òptica optometria, pugui desenvolupar la seva tasca amb equitat i igualtat de condicions.

DECÀLEG INTERCOL·LEGIAL

 

 

 

16 abril, 2024

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar