C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

Comunicat del COOOC sobre els escaneigs d’iris

Arantxa 11 març, 2024

En les últimes setmanes l’empresa WorldCoin s’ha instal·lat en moltes ciutats per realitzar escaneigs d’iris a canvi de criptomonedes. En concret, a l’Estat espanyol a quasi 400.000 persones se’ls ha escanejat l’iris, fins i tot a menors d’edat.

L’iris és una dada biomètrica, és a dir, és una dada que afecta les característiques úniques de l’ésser humà que garanteix la seva identificació. És a dir, l’iris és una de les nostres senyes d’identitat única. Tot i que hi haguessin dos individus genèticament idèntics, les textures de l’iris serien completament diferents.

Això és així perquè l’iris està format per més de 120 patrons diferents, superant de llarg les empremtes digitals, que en tenen uns 40. A més a més, mentre que les empremtes dactilars estan més exposades i es poden distorsionar per treballs manuals, cremades o lesions, l’iris, en estar protegit per la còrnia, és inalterable. Per tot plegat, l’iris és el mètode més segur per garantir la identitat d’una persona.

Tot i que la tècnica d’escaneig no implica cap perjudici a la salut visual, des del COOOC volem incidir que vendre aquesta dada tan sensible pot comportar uns riscos i, més quan desconeixem la finalitat del seu tractament ni si podem retirar el seu consentiment.

 

Descarregar comunicat

 

 

11 març, 2024

0 responses on "Comunicat del COOOC sobre els escaneigs d’iris"

Leave a Message

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar