C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

El Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) ofereix recomanacions sobre l’ús i manteniment de les ulleres i les lents de contacte

Recorda la importància de netejar les ulleres, que poden convertir-se en un focus de contagi
Noticies COOOC 7 abril, 2020

BARCELONA, 7 d’abril de 2020. Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, el Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya publica la guia Ús de les lents de contacte i les ulleres durant la COVID-19amb l’objectiu de donar eines sobre el seu ús i manteniment durant l’alerta sanitària.

En relació amb l’ús de lents de contacte, el COOOC remarca que les lents de contacte són una forma segura i eficaç de correcció de la visió. Però, en consonància amb les recomanacions per altre tipus de malalties, les persones malaltes amb la COVID-19, o bé es troben malaltes o amb símptomes  com els de la grip, han de prescindir de l’ús de lents de contacte.

Aquesta recomanació no és excepcional: també es pot aplicar als casos de grip estacional. Amb determinades malalties, la humitat de l’ull disminueix i, per tant, pot produir-se incomoditat i, fins i tot, irritació ocular. A més a més, la lent de contacte pot infectar-se i podria convertir-se en un focus de recontagi.

Pel que fa a les persones que no presenten el virus, durant aquesta època, és preferible que utilitzin lents de contacte d’un sol ús o diàries. En cas de no ser possible, s’aconsella desinfectar-les amb líquids de manteniment amb peròxid d’hidrogen.

El rentat de mans és bàsic en la manipulació de les lents de contacte i ha de realitzar-se abans de la seva inserció i de la seva extracció. Amb la situació actual, aquesta higiene ha d’accentuar-se i ser encara més cautelosa. Alhora, com a recomanació general, s’ha d’evitar tocar-se la cara, inclosos els ulls, el nas i la boca.

Les ulleres també han de rentar-se

Les ulleres són un punt molt important d’infecció i contagi. Normalment, no es tenen en compte i no solen rentar-se. La COVID-19 pot sobreviure durant hores en la superfície de les ulleres, depenent de la peça o material. Per aquesta raó, és imprescindible netejar-les de forma freqüent, seguint aquests consells:

  • Netejar-se les mans
  • Esbandir les ulleres amb aigua per arrossegar la pols, la sorra i altres materials
  • Ensabonar-les amb una gota de sabó, i fregar els dos costats de les ulleres, incloent les lents i les barnilles.
  • Esbandir-les.
  • Assecar-les, tant les lents com la muntura, amb un pany net preferentment de cotó.

És especialment important netejar-les amb aigua i sabó, esbandir-les i assecar-les quan tornem a casa ja que es poden contaminar en sortir del nostre domicili. Per últim, es detalla que les lents de contacte no protegeixen de la COVID-19.

Descarregar material

Descarregar nota de premsa  en català

Descarregar note de premsa en castellà

31 octubre, 2023

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar