C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

El COOOC celebra la Nit de l’Optometria

Noticies COOOC 22 juny, 2023

El passat 15 de juny el Col·legi Oficial d’ÒpticsOptometristes de Catalunya (COOOC) va celebrar la seva gran nit, la Nit de l’Optometria(Nit de l’Optometria, en castellà), en què es van reunir prop de 150 col·legiats i col·legiades per a celebrar la professió.

En un espai idíl·lic, l’històric i emblemàtic Esferic de Barcelona, es va gaudir d’una vetllada en què van abundar els retrobaments i les experiències compartides entre col·legues. A més, es van lliurar els premis Ciènciesdelavisió.cat i es va anunciar el guanyador de la beca de recerca, tot això impulsat per la vocalia científica del COOOCCercle d’Optometria (Cercle d’Optometria, en castellà).

Validació del càlcul de l’altura sagital, projecte guanyador de la beca de recerca

El projecte ‘Validació del càlcul de l’altura sagital (Sagitador®)’, presentat per Vicente Berbegal, va ser el guanyador de la beca de recerca del Cercle d’Optometria i l’objectiu de la qual és trobar una equació de regressió que ajust els càlculs teòrics als valors de la mesura real del casquet esclerocorneal en diferents entenimentades i, així, poder lents de contacte toves d’una forma més personalitzada.

Per a això, a 80 pacients pacients d’entre 15 i 70 anys, es prendran tres mesures dels radis corneals i de l’excentricitat de cada ull i s’utilitzarà la mesura dels mesuraments de cada aparell (topògraf, autorefractòmetre i làmpara de fenedura) per a calcular l’altura sagital en les cordes seleccionades amb el programario de càlcul (Sagitador ®).

Manuel Roure i el Centre Univeristari de la Visió, guanyadors dels premis Ciènciesdelavisió.cat

La Nit de l’Optometria també va ser l’escenari per al lliurament dels premis Ciènciesdelavisió.cat, que busquen reconèixer a persones i institucions per la seva trajectòria científica i/o clínica i amb impacte dins del món de l’optometria a Catalunya.

En la categoria ‘Optometrista’, Manuel Roure va ser reconegut per la seva dilatada dedicació de més de 50 anys a la nostra professió. La seva filla i també òptica optometrista, Nuria Roure, va ser l’encarregada de recollir el guardón i de llegir l’agraïment escrit per Manuel Roure.

Quant a la ‘Institució’, es va premiar al CentreUniversitari de la Visió (Centre Universitari de la Visió, en castellà) per la seva acció social amb el projecte ‘Mirades solidàries’, que ha permès atendre, des de la seva creació en 1993, a més de 35.000 pacients, la meitat dels quals són persones sense recursos econòmics, procedents de 69 ajuntaments i entitats del tercer sector de tota Catalunya.

Una nit màgica

Tot això va ser amenitzat per les artistes Eva Martí i Marian Dacal, i comptem amb la companyia de representants d’altres col·legis professionals sanitaris, com a fisioterapeutes, psicòlegs i infermers.

A més, ens va acompanyar el director general de Professionals de la Salut de la Generalitat de Catalunya, Marc Soler, qui va dirigir unes extenses paraules de reconeixement a la professió i a tots els seus professionals.

Per a culminar, es va realitzar un sorteig d’una caixa d’experiències entre els assistents i gaudim ballant i cantant.

Galeria de fotografies disponible aquí:

https://flic.kr/s/aHBqjAJuVx

31 octubre, 2023

0 responses on "El COOOC celebra la Nit de l’Optometria"

Leave a Message

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar