C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

El COOOC i la FOOT s’uneixen per defensar la tasca dels òptics optometristes

Destaquen, en un manifest, les competències de les òptiques i els òptics optometristes, la titulació universitària, la formació continuada dels professionals i l’estreta relació amb els oftalmòlegs, així com amb altres disciplines relacionades amb la salut

Arantxa García | Comunicació COOOC


Arran del comunicat de la Sociedad Española de Oftalmología (SEO), la Sociedad Española de Estrabología y Oftalmología Pediátrica (SEEOP) i la Sociedad Española de OftalmoPediatría (SEDOP), el COOOC i la FOOT ens vam unir per publicar un comunicat conjunt per defensar la tasca de les òptiques i els òptics optometristes, en què es destacava l’essència sanitària de la professió. 

Per començar, es van detallar les competències dels òptics i les òptiques optometristes, les quals estan recollides a l’ordre CIN/727/2009, de 18 de març del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i que són “realitzar exàmens visuals amb eficàcia en cada una de les seves fases: anamnesi, elecció i realització de proves diagnòstiques, establiment de pronòstic, elecció i execució del tractament i redacció, si escau, d’informes de remissió que estableixin els nivells de col·laboració amb altres professionals, per tal de garantir la millor atenció possible per al pacient”. 

Es recorda que les òptiques i òptics optometristes són professionals de salut amb titulació universitària, formats d’acord amb els estàndards europeus de qualitat més elevats, i que, al llarg de la seva vida professional i per mantenir actualitzats els seus coneixements i habilitats, continuen formant-se. 

Tenint en compte que la nostra missió és vetllar per la salut visual del conjunt de la població, es ressalta el treball estret i coordinat amb oftalmòlegs i altres professionals relacionats amb la salut. 

“Per tot plegat, des del Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya declarem que continuarem defensant i dignificant la professió d’òptic optometrista, i des de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa expressem que mantindrem el nostre compromís amb una formació i una recerca d’excel·lència, amb l’objectiu comú de seguir vetllant per la salut de la població, en col·laboració amb totes les professions i disciplines implicades”, conclou el manifest. 

VOLEU LLEGIR EL COMUNICAT COMPLET? 

Podeu accedir al manifest fent clic aquí. 


Accedeix a la revista sencera

Revista Optometristes.cat nº 30 – versió català

Revista Optometristes.cat nº 30 – versió castellà

 

 

31 octubre, 2023

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar