C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

El desinterès per la lectura pot ser signe d’un problema visual

Una bona visió és imprescindible per gaudir de la lectura

BARCELONA, 22 d’abril de 2021. Els llibres ens permeten viatjar en el temps i l’espai i viure experiències que, per diferents circumstàncies, mai podrem fer-ho. Tanmateix, hi ha vegades que la lectura, en comptes de ser un acte plaent, es torna quelcom enutjós o feixuc. Això es pot deure a un problema visual. En el procés de lectura hi participen diferents aspectes relacionats amb la visió, com la visió perifèrica, que és la capacitat de veure coses que no estan al centre del nostre camp visual.

La visió perifèrica ens permet canviar de fixar-nos en una sola paraula a un conjunt de paraules a mesura que anem llegint. A més a més, no poder llegir còmodament pot implicar la presència d’alguna disfunció visual, com la hipermetropia.

Alguns símptomes que ens poden alertar són apropar o allunyar el paper, inclinar el cap, patir mals de cap freqüents, veure dobles les paraules, tenir molèsties als ulls o que llagrimegin, tenir problemes de concentració o parpellejar contínuament. En el cas dels infants, solen utilitzar el dit per seguir la línia o no comprenen o recorden allò que acaben de llegir o han de llegir-ho més d’una vegada.

Cinc consells per gaudir d’una bona lectura

La visió juga un paper imprescindible en la lectura. A banda de comptar una bona salut visual, és important seguir cinc consells bàsics per gaudir-la al màxim.

  1. Utilitzar una distància de lectura aproximada de 35 a 40 cm.
  2. Comptar amb una bona il·luminació, preferiblement si és natural.
  3. Fer petites pauses i mirar a l’horitzó per relaxar la visió.
  4. Adoptar una bona postura amb el cos en angle recte.
  5. Parpellejar freqüentment.

Per últim, és important realitzar-se, com a mínim, una revisió visual per descartar qualsevol disfunció que pot passar desapercebuda.


Descarregar nota de premsa  en català

Descarregar note de premsa en castellà

31 octubre, 2023

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar