C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

El president del Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) sol·licita al ministeri de Sanitat la suspensió de l’activitat, a excepció de les urgències

Noticies COOOC 17 març, 2020

BARCELONA, 17 de març de 2020. El Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya demana la suspensió de l’activitat als centres d’òptica, a excepció de les urgències. Així ho ha sol·licitat a la carta que ha enviat al ministeri de Sanitat, destacant que aquesta mesura aprovada amb el reial decret 463/2020 posa en risc la salut tant dels pacients com dels professionals.

“Amb aquesta mesura, estem exposant, només a Catalunya, uns 3.000 òptics optometristes, professionals de la salut, al contagi i difusió del coronavirus. Això pot afectar negativament no només els nostres professionals, sinó també a tots els pacients i, de retruc, el conjunt de la societat”, defensa el president del COOOC, Alfons Bielsa, en la missiva.

A l’escrit, s’ha destacat que, per la naturalesa de la professió, és impossible realitzar exàmens optomètrics, així com altres proves, respectant la distància mínima de seguretat. “Actualment, no disposem dels elements de protecció que poden evitar la propagació del virus. A més a més, les ulleres d’exposició i de prova poden passar per diferents mans, elevant el risc de contagi entre la societat”, remarca Bielsa.

S’ha de destacar que, en la majoria dels casos, no es tracta de tractaments urgents i/o inajornables. Igualment, per aquests casos, les òptiques estan oferint serveis d’urgència.

En aquest sentit, el COOOC ha demanat que es reconsideri la decisió amb l’objectiu de “reduir la propagació del virus i salvaguardar la salut dels pacients i dels nostres professionals”.


Descarregar nota de premsa  en català

Descarregar note de premsa en castellà

31 octubre, 2023

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar