C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

El projecte liderat per Marc Biarnés, guanyador de la beca de recerca del Cercle d’Optometria

Arantxa 2 juliol, 2024

BARCELONA, 28 de juny de 2024. El projecte ‘Caracterització dels pacients implantats amb lents intraoculars amb profunditat de focus estès i excel·lent agudesa visual propera’, liderat per l’òptic optometrista i doctor en Biomedicina Marc Biarnés, és el guanyador de la beca de recerca del Cercle d’Optometria, la vocalia científica del COOOC.

La principal limitació de les LIO EDoF en comparació amb les trifocals és una agudesa visual propera i intermèdia (DCNVA) binocular modesta. Tanmateix, hi ha pacients que mostren uns nivells de DCNVA sorprenentment bons. Juntament amb una agudesa visual llunyana i intermèdia excel·lents i a una baixa inducció de fenòmens disfotòpics que caracteritza aquests tipus de LIO, aquests pacients tenen una satisfacció molt elevada i una notable independència de correcció òptica post-quirúrgica.

Amb una estimació d’uns 100 pacients analitzats, es coneixeran les característiques dels pacients que mostren una molt bona agudesa visual propera i intermèdia (DCNVA) després de la implantació d’una LIO EDoF. Això permetrà identificar abans de la cirurgia bons candidats per a la implantació d’aquests tipus de LIO, minimitzant així el risc de fenòmens disfotòpics que causen un grau de satisfacció pobre o, fins i tot, la necessitat d’explantació de LIO trifocals. A més, aquest estudi obre la porta a saber de manera prospectiva les característiques rellevants a l’hora d’aconsellar un tipus o un altre de LIO per compensació de la presbícia. Totes aquestes característiques són determinades a partir de les tasques clíniques realitzades per un optometrista.

En tots els casos es faran exploracions optomètriques i oftalmològiques rutinàries en pacients sotmesos a cirurgia de cataractes, excloent aquells que presentin contraindicacions generals per a la implantació d’aquest tipus de LIO.

Les variables incloses en els models es recolliran en la visita d’un cribratge mitjançant l’anamnesi (edat, sexe), l’exploració clínica (equivalent esfèric preoperatori) i la biometria

(longitud axial i curvatura corneal); el dia de la cirurgia (potència de la LIO implantada); i, en la visita de seguiment, al menys un mes després de la cirurgia, mitjançant l’exploració clínica (totes les AV i el diàmetre pupil·lar, l’esfericitat corneal i les aberracions oculars amb Pentacam® AXL Wave [Oculus, Alemanya]).

Els resultats de l’estudi, subvencionat amb 9.000 euros, es publicaran a la revista del Cercle d’Optometrista, CiènciesdelaVisió.cat.

 


 NdP El projecte liderat per Marc Biarnés, guanyador de la beca de recerca del Cercle d’Optometria

NdP El proyecto liderado por Marc Biarnés, ganador de la beca de investigación del Cercle d’Optometria

8 juliol, 2024

0 responses on "El projecte liderat per Marc Biarnés, guanyador de la beca de recerca del Cercle d’Optometria"

Leave a Message

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar