C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

Els òptics optometristes alerten dels perills d’utilitzar lents de contacte cosmètiques sense adaptació prèvia

Les lents de contacte són un producte sanitari que han de dispensar-se sota la supervisió d’un professional sanitari
Noticies COOOC 25 febrer, 2022

Al mercat, podem trobar disfresses de tot tipus. També s’ofereix un gran ventall de complements, com perruques, barrets, guants, caretes… A més, cada vegada és més freqüent l’ús de lents de contacte cosmètiques, que són aquelles que canvien l’aparença dels ulls, ja sigui en la seva forma i/o color.

En celebracions com la de Carnaval, prolifera la seva venda de forma il·legal en basars i altres punts de venda com botigues de disfresses. L’augment de demanda ha fet que botigues de disfresses, basars o, fins i tot, botigues online venguin aquest producte. Tanmateix, les lents de contacte són un producte sanitari i, com a tal, indispensable adquirir-se en centres sanitaris d’òptica, sota la supervisió d’un òptic optometrista, tot i no necessitar graduació.

L’ull de cada persona és únic i diferent i, per tant, no existeix una lent estàndard que s’ajusti a tots els ulls. D’aquesta manera, cada lent de contacte es personalitza pel seu usuari o usuària, tenint en compte la mida de la seva còrnia i l’estat de la seva salut visual. “Únicament sota la supervisió d’un professional de la visió s’obtindrà una lent de contacte que encaixi amb el nostre ull”, defensa el president del Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, Alfons Bielsa.

A més a més, s’han de mantenir certs hàbits i pautes d’ús, manteniment i higiene. “És el professional de la visió qui ha de detallar com fer un ús correcte de les lents de contacte”, afegeix Bielsa.

Gran part dels usuaris de lents de contacte cosmètiques considera que al dur-les només unes poques hores la seva salut ocular no està en perill. “Un ús inadequat, encara que sigui per un curt període de temps, pot provocar que una persona desenvolupi una úlcera cornial”, explica Bielsa.

Altres símptomes es poden presentar són la sequedat ocular, picor, coïssor, irritació i, fins i tot, poden provocar problemes més greus, com conjuntivitis, inflamació de la còrnia o pèrdua de visió. Per tot plegat, l’adquisició d’aquest tipus de lents fora de les òptiques pot convertir-se en una pràctica de risc i que pot posar en perill la nostra salut ocular.

31 octubre, 2023

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar