C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

La Nit de l’Optometria reuneix més de 230 col·legiats i col·legiades

Arantxa 28 juny, 2024

Més de 230 col·legiats i col·legiades van assistir a la Nit de l’Optometria, organitzada pel Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) el passat 13 de juny a l’Esferic de Barcelona.

Sota la conducció del periodista Joan Carles Peris, aquesta vetllada va ser l’ocasió perfecta per celebrar la professió. Per una banda, el projecte ‘Caracterització dels pacients implantats amb lents intraoculars amb profunditat de focus estès i excel·lent agudesa visual propera’ va ser nomenat com el projecte guanyador de la beca de recerca de la vocalia científica del COOOC Cercle d’Optometria. Per una altra, es van entregar els premis CiènciesdelaVisió.cat i es va distingir els col·legiats i col·legiades que aquest 2024 fan 25, 40 i 50 anys al COOOC.

 

‘Caracterizació dels pacients implantats amb lents intraoculars amb profunditat de focus estès i excel·lent agudesa visual propera’, projecte guanyador de la beca de recerca

El projecte ‘Caracterització dels pacients implantats amb lents intraoculars amb profunditat de focus estès i excel·lent agudesa visual propera’, liderat per l’òptic optometrista i doctor en Biomedicina Marc Biarnés, va ser el guanyador de la beca de recerca del Cercle d’Optometria.

Amb una estimació d’uns 100 pacients analitzats, s’identificaran les característiques dels pacients que mostren una molt bona agudesa visual propera i intermèdia (DCNVA) després de la implantació d’una LIO EDoF.

En tots els casos es fan exploracions optomètriques i oftalmològiques rutinàries en pacients sotmesos a cirurgia de cataractes, excloent aquells que presentin contraindicacions generals per a la implantació d’aquest tipus de LIO.

Les variables incloses en els models es recolliran en la visita d’un cribratge mitjançant l’anamnesi (edat, sexe), l’exploració clínica (equivalent esfèric preoperatori) i la biometria (longitud axial i curvatura corneal); el dia de la cirurgia (potència de la LIO implantada); i, en la visita de seguiment, al menys un mes després de la cirurgia, mitjançant l’exploració clínica (totes les AV i el diàmetre pupil·lar, l’esfericitat corneal i les aberracions oculars amb Pentacam® AXL Wave [Oculus, Alemania]).

 

Jordi Castellví i el doctor Alfredo Abad, guanyadors dels premis CiènciesdelaVisió.cat

La Nit de l’Optometria també va ser escenari per a l’entrega dels premis CiènciesdelaVisió.cat, que busquen reconèixer persones i institucions per la seva trajectòria científica i/o clínica i amb un impacte dins del món de l’optometria a Catalunya.

A la categoria ‘Optometrista’, Jordi Castellví va ser reconegut per ser pioner en la introducció de l’optometria a la sanitat pública catalana, on porta treballant des del 1994 i per ser el fundador, i actual coordinador, de la Unitat d’Optometria en el servei d’oftalmologia de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Badalona).

Pel que a la ‘Persona vinculada al món de l’optometria’, es va premiar l’oftalmòleg Alfredo Adán, per la seva contribució en el camp de l’optometria en el seu departament d’oftalmologia de l’Hospital Clínic de Barcelona.

 

25, 40 i 50 anys de col·legiació al COOOC

A la Nit de l’Optometria va haver més reconeixements: es va distingir els col·legiats i col·legiades que aquest 2024 celebren 25, 40 i 50 anys al COOOC.

A aquells i aquelles que celebren 25 anys de col·legiació, el COOOC els va entregar un clauer gravat; als i les de 40 anys, un guardó personalitzat de fusta; i, al de 50, un pin d’or. A més a més, tots i totes van rebre un diploma distintiu.

 


 

Reportatge fotogràfic de la Nit de l’Optometria: https://bit.ly/4b2UW5D

Video-resum de la Nit de l’Optometria 2024: 

 

2 juliol, 2024

0 responses on "La Nit de l'Optometria reuneix més de 230 col·legiats i col·legiades"

Leave a Message

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar