C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

Presentació de la campanya del CGCOO ‘Ens importes tu’ per conscienciar sobre la importància dels òptics optometristes com a professionals sanitaris

La iniciativa, que es porta a terme en tot l’estat, dona a conèixer la tasca que desenvolupem en òptiques i clíniques, i posa en valor les revisions periòdiques com a part d’uns bons hàbits visuals

Arantxa García | Comunicació COOOC


El passat 22 de novembre el COOOC va acollir la presentació de la campanya estatal ‘Ens importes tu’, promoguda pel Consell General de Col·legis d’Òptics Optometristes (CGCOO). La campanya té com a objectiu donar visibilitat i reivindica la tasca que desenvolupen les òptiques i els òptics optometristes com a professionals sanitaris qualificats en hospitals públics i privats, clíniques oftalmològiques, a més a més de les òptiques. En aquest sentit, es vol promoure, entre la societat en general, la importància de tenir uns bons hàbits visuals que evitin riscos per a la salut. La presentació va comptar amb la participació del president del COOOC, Joaquim Grau, i del vicepresident del COOOC i del CGCOO, Alfons Bielsa. 

El president del COOOC, Joaquim Grau, va voler remarcar, durant la seva intervenció, que aquesta campanya és clau “per posar l’atenció en el pacient i, per tant, en la seva salut visual”. Grau va afegir que “les òptiques i els òptics optometristes som els professionals sanitaris encarregats de l’atenció primària visual i el nostre objectiu és vetllar per la salut visual del conjunt de la població. A més a més, les òptiques són establiments sanitaris a peu de carrer, cosa que ens permet oferir una atenció propera i accessible”. “Aquesta campanya és essencial no només per recordar el nostre paper en la cura de la salut visual, sinó també per posar l’accent en la importància de mantenir bons hàbits i realitzar-se periòdicament revisions visuals”, va destacar Grau. 

El vicepresident del COOOC i del CGCOO, Alfons Bielsa, va explicar que “hi ha molta desinformació sobre la funció dels òptics optometristes i sobre aspectes de la salut visual i la seva cura. Tenint en compte que ens trobem en un món visual —rebem el 80% de la informació a través dels ulls— la nostra tasca, a banda de fer revisions visuals, també passa per fer pedagogia. És la nostra responsabilitat transmetre coneixements de salut visual”. 

La campanya, que se celebra per primera vegada i que es desenvoluparà fins al febrer, vol remarcar la importància de realitzar revisions periòdiques amb òptics optometristes qualificats, propers i de confiança, fet que permet la sospita patològica i detecció primerenca corresponent d’alteracions oculars com el glaucoma, la retinopatia diabètica, i, fins i tot, la prevenció d’aquells problemes que van associats a la ceguera evitable, com és el cas de les cataractes.

A més a més, la iniciativa posa l’accent en el paper de les òptiques com a establiments sanitaris, que ofereixen una atenció propera i personalitzada per a cada pacient. Alhora, s’informa la societat sobre els riscos que suposa la publicitat enganyosa en l’àmbit sanitari.

Amb l’eslògan ‘Ens importes tu’, la campanya vol traslladar a la societat que els òptics optometristes no només es preocupen per la salut visual, sinó que també estan capacitats per reconèixer i tractar situacions relacionades amb el sistema visual. Paral·lelament, s’ha dissenyat una creativitat que potencia el component humà, mostrant diferents òptics optometristes de l’organització col·legial, identificables amb el seu número de col·legiat, en l’exercici de les seves funcions.

DESENVOLUPAMENT DE LA CAMPANYA

La campanya es promociona a través de les xarxes socials del CGCOO, amb l’etiqueta #NosImportasTú, i tota la ciutadania podrà informar-se a través del microlloc web creat per a aquesta iniciativa, www.nosimportastu.com. Utilitzant aquests canals, es traslladarà a la societat informació d’interès relacionada amb la salut visual. La campanya comptarà amb les col·laboracions d’influencers, especialitzats en la divulgació de temes relacionats amb la salut, la família i l’esport.

Per reforçar les accions mencionades, s’ha establert un ambiciós pla de mitjans d’abast estatal, que s’estendrà a totes les comunitats autònomes i se centrarà principalment en ràdios i premsa digital. L’objectiu és reforçar, d’aquesta manera, la visibilitat del CGCOO i col·legis que l’integren.

A més a més, es produirà material gràfic (díptics, cartells i roll up), adaptat a la imatge de la campanya, que s’enviarà a les diferents seus dels col·legis. D’aquesta manera, ‘Ens importes tu’ es dirigirà, a més de la ciutadania i els col·legiats, a altres públics d’interès, com són els grups de l’àmbit sanitari i educatiu relacionats amb el sector, l’administració, les associacions de pacients, etc. 

HI PARTICIPEN TOTS ELS COL·LEGIS I LES DELEGACIONS DEL COL·LEGI NACIONAL

A banda del Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, aquesta iniciativa del CGCOO compta amb la participació del Col·legi Nacional d’Òptics Optometristes i dels col·legis d’òptics optometristes d’Andalusia, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó i Regió de Múrcia.

D’aquesta manera, es dona visibilitat i es posa en valor aquests professionals sanitaris recordant la tasca essencial que van desenvolupar durant la pandèmia, ja que també van estar en primera línia durant el confinament, atenent els casos més urgents juntament amb altres professionals sanitaris. 


Accedeix a la revista sencera

Revista Optometristes.cat nº 30 – versió català

Revista Optometristes.cat nº 30 – versió castellà

 

 

31 octubre, 2023

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar