C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

‘Si hi veus bé, llegiràs millor’, missatge del COOOC en la Setmana del Llibre en Català 

El COOOC ha aprofitat de nou la Setmana del Llibre en Català per conscienciar de la importància d’una bona salut visual, també en la lectura

Arantxa García | Comunicació COOOC


Tot i ser el sentit més preuat, a vegades es desconeix com influeix la visió en el nostre dia a dia, en general, i en la lectura, en concret. Fins i tot hi ha casos en què el rebuig per la lectura pot relacionar-se amb un problema de visió. Per això, el COOOC ha tornat a ser present a la Setmana del Llibre en Català. 

Entre les més de 50.000 persones que van visitar La Setmana, es van repartir els punts de llibre que recollien consells a l’hora de llegir com: 

  • Mantenir una distància de lectura aproximada de 35 cm a 40 cm. 
  • Intentar llegir sempre amb una bona llum, i preferiblement que sigui natural. 
  • Fer petites pauses mirant per relaxar la visió. 
  • Llegir amb una bona postura i amb el cos en angle recte. 
  • És important parpellejar: la lectura serà més còmoda. 
  • Paral·lelament, es van detallar alguns símptomes que ens poden alertar d’un problema de visió, com picor d’ulls, mal de cap o la necessitat de seguir el text amb els dits. 

A més a més, es van distribuir llibres publicats pel COOOC entre el col·lectiu de gent gran, biblioteques públiques i biblioteques escolars. 

En el seu 40è aniversari, La Setmana s’ha consolidat com el gran festival del llibre en català, que ha agrupat més de 300 activitats relacionades amb la literatura, la llengua i la història del món del llibre en català del 9 al 18 de setembre. 


Accedeix a la revista sencera

Revista Optometristes.cat nº 30 – versió català

Revista Optometristes.cat nº 30 – versió castellà

 

31 octubre, 2023

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar