C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

Una bona visió és molt més que veure-hi bé

Noticies COOOC 13 octubre, 2023
  • La vista és només una part de la visió, que és un conjunt d’habilitats

  • Tres quarts parts de la informació la rebem a través dels ulls


BARCELONA, 11 d’octubre de 2023. Coincidint amb el Dia Mundial de la Visió, que se celebra aquest dijous 12 d’octubre, el Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) vol recordar que veure-hi bé no és sinònim de tenir una bona visió. És a dir, vista i visió no són el mateix.

De fet, la vista o agudesa visual, que és la capacitat de distingir detalls de forma nítida a una distància i condicions determinades, és només una part de la visió. En concret, la visió és un conjunt d’habilitats, que són, juntament amb l’agudesa visual, la visió del color, els moviments oculars, la coordinació dels ulls, l’enfocament, la visió en 3D i la percepció visual.

Vivim en un món predominantment visual: tres quartes parts de la informació que rebem arriben al cervell a través de la visió. Per garantir un bon funcionament del sistema visual, millorar el nostre rendiment visual i descartar qualsevol disfunció, és imprescindible realitzar-se revisions visuals periòdiques a establiments sanitaris d’òptica.

Consells per gaudir d’una bona visió

 La visió juga un paper essencial al llarg de tota la vida, ja sigui en l’aprenentatge o l’àrea laboral, o en activitats més lúdiques o esportives. Per mantenir una bona salut visual, els òptics i les òptiques optometristes recomanen:

  • Mantenir una bona postura i distància, especialment quan utilitzem la visió propera
  • Aplicar la regla del 20-20-20: cada 20 minuts utilitzant visió propera, per exemple mirant pantalles, fer descansos de 20 segons mirant a 20 peus (uns 6 metres)
  • Protegir els ulls dels raigs solars amb ulleres de sol
  • Cuidar l’alimentació
  • Fer-se una revisió visual, com a mínim, un cop a l’any
31 octubre, 2023

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar