C/ Comte Borrell, 179-183. Barcelona - Tel: 93 424 51 02

Vacunació tercer dosis contra al COVID-19

Noticies COOOC 13 desembre, 2021

Des del Ministeri de Sanitat s’ha publicat un document  que recull l’ampliació de la vacunació de tercera dosis a persones de:

  • 60-69 anys
  • Personal de centres sanitaris i sociosanitaris.
  • Persones residents en centres diferents dels de gent gran.
  • Que hagin rebut la pauta completa 6 mesos abans (si són vacunes de ARNm: Pfizer/Moderna) o 3 mesos abans (si són vacunes de Adenovirus: Astrazeneca/Janssen).

És molt important recordar que, com sempre, el principal criteri de priorització és l’edat i a continuació en funció del risc d’exposició segons l’activitat laboral.

En quant al criteri a aplicar pel personal de centres sanitaris i sociosanitaris, correspon als que eren als grup 2 i 3 (3A, 3B, 3C) de l’estratègia. Estan recollits a les pàgines 14 i 15 de l’Actualització 7 del document Estratègia de vacunació enfront de COVID19 a Espanya del Ministeri (per veure el document, clica aquí).

Els professionals òptics optometristes formen part del Grup 3C, amb la resta de professionals sanitaris no enquadrats en els grups anteriors.

La gestió es farà a través de l’enviament de SMS. Els professionals que es trobin als censos de la primera i segona dosi de vacunació rebran el missatge SMS i podran programar la seva cita al web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/.

  • Aquests SMS han començat a sortir i aniran arribant al llarg de les properes setmanes. Un cop sol·licitada la cita, el/la professional podrà anar al punt assignat amb l’SMS i un document acreditatiu (carnet col·legial, contracte, etc.) que permeti identificar-lo com a professional sanitari.
  • Pels professionals que no rebin el missatge SMS en les properes setmanes -per no estar a la llista, per col·legiar-se o donar-se d’alta més tard o per qualsevol altre motiu-, s’està ultimant un procediment per a què puguin anar tant als Centres d’Atenció Primària com als Punts de Vacunació Poblacional sense cita. A hores d’ara, encara no està habilitat aquest procediment però  us concretarem més informació al respecte quan ens arribi del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
31 octubre, 2023

Coooc

Aquesta web utilitza galetes per a la millora dels nostres serveis i de la teva experiència com a usuari o usuària. En cas que continuïs navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació sobre la nostra Política de Galetes clica aquí. Cookies View more
Acceptar